Totaal aantal pageviews

vrijdag 21 augustus 2020

Rondritje Toscane

Vrijdagmorgen hebben we een rondritje gemaakt door een gebied van Toscane waar we nog nooit geweest waren. Het is het gebied tussen Grosetto en Siena in na wat google werk zijn we vrijdagmorgen aangereden  met eigenlijk weinig of geen plannen maar dat hoeft hier in Toscane ook niet want het is allemaal even mooi !
Na ongeveer 60 minuten rijden door een schitterend landschap met zeer mooie kleine kronkelende wegen kwamen we bij de natuurbronnen van Petriolo uit. Het is een natuurbron met zwavelwater. Het water wat hier uit de bergen komt is rond de 40 a
45 graden en is zeer goed voor de gezondheid. We zijn na een tijdje onze weg vervolgd en kwamen na z,n 20 minuten rijden in het middeleeuws dorpje Paganico aan waar we de auto even aan de kant hebben gezet om het dorpje te bezichtigen. Het was een dorp met 4000 inwoners maar er was verder niet heel veel bijzonders te zien als je het vergelijkt met alle andere dorpen die we gezien hebben in het verleden maar goed we kunnen toch weer zeggen dat we er geweest zijn.

Vanuit Paganico wilden we terugrijden via Nano verde een vergelijkbare standbar als Lago verde waar we normaal altijd naar toe gaan maar we hebben hem helaas niet kunnen vinden deze ligt tussen Piombino en Follonica op een doodlopend bospaadje lags de kust. Het helpt uiteraard ook niet mee dat het ontzettend druk was aan de kust.

Uiteindelijk zijn we terug naar de camping gereden en hebben we daar de scooter gepakt die we kunnen lenen van ons collega's op Albatros zolang als we hier zijn !!. Nu in het hoogseizoen kun je ook eigenlijk niet zonder hier want alles is afgeladen vol en geen parkeerplaats  meer te vinden.

We zijn naar Lago Verde gereden en hebben daar lekker geluncht. Voor de rest van de dag kunnen we nog een beetje uitrusten want morgen is het zwarte zaterdag ! We gaan de beheerders van Albatros helpen met de drukste zaterdag van dit jaar. 43 gezinnen eruit en 43 nieuwe gezinnen erin ! We zijn benieuwd hoe het gaat lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten