Totaal aantal pageviews

maandag 13 juli 2020

Het kasteel van Sirmione

Maandag hebben we een bezoek gebracht aan Sirmione een schiereiland op het Gardameer. Ons was aangeraden om s morgen zo vroeg mogelijk te gaan nu begrijpen we ook waarom ondanks dat het een maandag was....We waren rond 09.00 uur in Sirmione en op de grote parkeerplaatsen stonden maar een paar auto,s.
Toen we richting de stad liepen zagen we al gelijk de grootste bezienswaardigheid van het centrum het kasteel wat midden in het water ligt. Het is een zeer mooi bewaarde binnenstad waar nu nog veel uiterlijke aandacht aan besteed wordt je kunt ook meteen merken dat het een duurder stukje van het Gardameer is .
Overal op het schiereiland staan palmbomen i.p.v bloemen er liggen verschillende 5 sterren hotel met kamers vanaf 250,00 tot 750,00 per nacht. Je heb van alle kanten mooi uitzicht over het Gardameer. Het is een relatief klein dorp dus met 2 uurtjes hadden we alles gezien. We kwamen bij toeval langs het oude huis van
zangeres Maria Callas die hier in de jaren 50 gewoond heeft. Als je ooit in de buurt van het Gardameer komt is dit zeker een aanrader in de ochtend. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten