Totaal aantal pageviews

donderdag 16 juli 2020

Peschiera en Borghetto

Na ons bezoek maandag aan Sirmione zijn we doorgereden naar Pescheira en Borghetto. In Peschiera waren we al  eens eerder geweest voor een biertje na het werk maar we wilden nu een keer goed rondkijken wat hier te zien was. Wat ook hier opviel was de zeegroene kleur van het water wat je hier overal ziet aan het Gardameer.
Het is een klein dorpje dat in het verleden een grote militaire kazerne heeft gehad die nog steeds bestaat maar niet meer in gebruik is. Het is een heel toeristisch dorpje dat omringd is door oude stadsmuren. Het is zeer in trek bij Duitse en Nederlandse toeristen.
Borghetto was een tip van vele collegas en ligt een paar kilometer van de camping af dus we reden ook daarheen. Het is een dorp waar 466 huishouders wonen echt een museum de binnenstad is klein maar het is net of je door de Efteling loopt ! Er is heel veel horeca in het dorpje en je
kunt zien dat het echt van toerisme leeft. Ze zijn op sommige plaatsen in de oude stadskern flink aan het renoveren om oudere gebouwen weer bij de oude kern te kunnen betrekken.  
na een uurtje rond te hebben gelopen heb je het dorpje wel gezien maar het is zeer de moeite waard !!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten